All Categories
  Filters
  Preferences
  Search

  Handledning 6 - Vad är biofilm? Och varför luktar mitt spabad?

  -torsdag, 14 oktober 2021 (Christian)

  Handledning 6 - Vad är biofilm? Och varför luktar mitt spabad?

   

  Det finns över 100 meter slangar och rör i ett modernt spabad. Om dessa inte rengörs regelbundet blir det svårt att undvika bakterier och smuts i rörsystemet.

  Om du ser till att det alltid finns tillräckligt med desinfektionsmedel i spabadet – även när du inte badar – och om du håller vattnet i balans (både pH-värde och alkalinitet) är ditt rörsystem enklare att hålla helt rent.

  Men glömmer du att hålla vattnet i balans utan desinfektionsmedel – även kortvarigt – kommer det snabbt att bildas ett skikt med biofilm i spabadets rörledningar.

  När biofilmen växer i rör och slangar, skapas den perfekta grogrunden för bakterier. Du märker att det bildas bakterier i vattnet genom en sur lukt och bruna ”geléklumpar” i spabadet under badning.

  Därför är det viktigt att du 2–4 gånger om året tillsätter 1 flaska (500 ml) SpaCare Biofilm Cleaner i samband med att du byter vatten.

  SpaCare Biofilm Cleaner är utvecklat och testat i Danmark och kan effektivt avlägsna avlagringar med hudfett, hår och liknande samtidigt som spabadet desinficeras. Följ bruksanvisningen på produkten.

  Den bruna smutskant som ofta bildas i vattenlinjen efter rensningen av rörsystemet avlägsnas enkelt med SpaCare SpaClean Spray.

  Se vår video om underhåll av ditt spabad.

  OBS! Kom ihåg, att när man tillsätter skötselmedel till spabadet, ska cirkulationspumpen (massagepumpen) vara igång, men luftinblåsningen ska vara stängd.