All Categories
  Filters
  Preferences
  Search

  Handledning 2 - Hur säkerställer jag att det inte finns bakterier i vattnet? Vilket desinfektionssystem ska jag välja?

  -torsdag, 14 oktober 2021 (Christian)

  Handledning 2 - Hur säkerställer jag att det inte finns bakterier i vattnet? Vilket desinfektionssystem ska jag välja?

   

  Spabad är inte små simbassänger, utan helt speciella badanläggningar, där det ställs särskilda krav på hygien, drift och tillsyn.

  Den höga vattentemperaturen och de dolda rörsystemen kan orsaka bakterietillväxt och anhopning av mikroorganismer som kan medföra smittorisker.

  Därför är det viktigt att du väljer ett av SpaCares utprovade och testade desinfektionssystem!

  Den säkraste metoden är att använda klorbaserade desinfektionsmedel
  Klor är det enda ämne som både desinficerar (dödar bakterier) och oxiderar (förbränner smuts och fett). Därför använder vi klorprodukter i spabad – för att säkerställa att bakterierna inte överlever, och för att du ska kunna njuta av ditt spabad utan problem.

  Om du har ett klorvärde på mellan 1–3 mg/l kan det inte finnas bakterier i vattnet. Lägre klorvärden ger sämre säkerhet för bakteriefritt vatten, och högre klorvärden ger obehag som klorlukt och uttorkad hud.

  För att göra det enkelt och snabbt för dig att alltid ha rent badvatten i ditt spabad, rekommenderar vi att du använder SunWac 9 eller SunWac 12 (spabad med 500 – 1.000 liter vatten använder SunWac 9, medan större spabad använder SunWac 12).

  I spabad med 1.000 – 1.500 liter vatten behöver du bara tillsätta en SunWac 12-tablett innan du badar, och en tablett efteråt.

  Tabletterna är brustabletter så de upplöses efter fem minuter – och sedan kan du bada i spabadet.

  Produkterna har ett tillsatt organiskt egyptiskt mintextrakt, som ger vattnet en härlig, avslappnande doft, samtidigt som klorinnehållet i tabletten säkerställer att du badar i rent vatten.

  SpaCare-serien finns även de klassiska klorprodukterna som SpaCare Minichlor Granular och SpaCare Tab Twenty (långsamt lösliga 20 grams klortabletter).

  Och om jag inte vill använda klor?
  Om du inte tycker om tanken att bada i klorvatten, kan du lätt hitta andra alternativ. Men kom ihåg att klor både oxiderar och desinficerar. Det betyder, att för att uppnå en effektiv klorfri lösning, måste du alltid använda två produkter för att få ungefär samma effekt som med klor.

  För klorfri badning rekommenderar vi att du använder vårt SpaCare OxyBox-system, som är ett modernt klorfritt system. OxyBox-systemet är ett behagligt och luktfritt alternativ till klor- och bromhaltiga desinfektionsmedel.

  Alternativt kan du använda SpaCare Bromin-tabletter tillsammans med SpaCare SpaChock.

  Se vår video om rent vatten i ditt spabad.

  OBS! Kom ihåg, att när man tillsätter skötselmedel till spabadet, ska cirkulationspumpen (massagepumpen) vara igång, men luftinblåsningen (luftskruvarna på överkanten av spabadet) ska vara stängda.